CU PATRAFIRUL LA DNA

STREZA LA DNA

La DNA în poartă, oare cine bate? E Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, care s-a trezit înainte de cântatul cocoşilor, ca să dea cu subsemnatul, în faţa procurorilor. E audiat, în calitate de martor, în dosarul privind cărţile scrise de Gigi Becali, în penitenciar.
Cu mâna lui, Streza a girat pentru volumul „Iubirea milostivă şi mântuirea”, publicat în 2014.

Îmbrăcat ca un Înalt Prelat, a fost percheziţionat la intrare, ca orice muritor de rând.

 

MITROPOLITUL ARDEALULUI AUDIAT

Ce s-a discutat în spatele uşilor închise, putem doar să ne imaginăm. Cum ar fi, fâstâceala procurorilor, dar mai ales a angajaţilor de la pază, când i s-au adresat feţei bisericeşti.
Chiar şi cu cele sfinte ponegrite, de mâinile necurate alte paznicilor, Streza a păşit încrezător, în biroul, pe unde, înainte lui, au trecut, rând pe rând, mai toţi reprezentanţii de soi ai societăţii româneşti.

Dialog binecuvântat în sediul anti-corupţie (imaginar)

Procurorul: Domnule Mitropolit, dacă îmi permiteţi să mă adresez aşa….
Mitropolitul: Preasfinţitul Părinte, vă rog!
Procurorul: Domnule, Preasfinţit Părinte, îmi puteţi spune ce v-a determinat să coordonaţi lucrarea domnului Becali?
Mitropolitul: Fiule, vă mărturisesc că pioşenia manuscrisului pe care l-am primit din puşcărie, de la fiul Domnului, Becali, m-a determinat să decid să fiu îndrumătorul spiritual, al credinciosului.
Procurorul: Cu alte cuvinte, Domnule, Preasfinţit Părinte, banii donaţi de Gigi Becali, de-a lungul anilor, către Biserica Ortodoxă Română, n-au avut nicio legătură?
Mitropolitul: Fiule, banii au ajuns la cutia milei, care nu are fund şi când fondurile curg din toate părţile, de la Guvern, de la autorităţile locale şi de la credincioşii care au înţeles că nu au voie să cumpere decât lumânări făcute de noi, că nunţile, botezurile şi înmormântările se plătesc, că fără cotizaţia anuală, slujitorii Domnului nu ridică un deget, cine se mai uită la donaţiile de câteva milioane de euro?
Procurorul: ….

  • Mitropolitul Ardealului a coordonat o lucrare scrisă de Gigi Becali, în perioada în care afeceristul se afla după gratii
  • lucrarea girată de Laurenţiu Streza are ca temă mănăstirile de pe Muntele Athos
  • Mitropolitul Ardealului a refuzat să facă declaraţii la ieşirea din sediul DNA

Despre Laurenţiu Streza, credincioşii au auzit numai de bine. Au învăţat de la Mitropolit că răzbunarea e arma slujitorilor Domnului. În luna aprilie, a acestui an, Înaltpreasfinţitul a blestemat un jurnalist din Sibiu, care a îndrăznit să publice fotografii în care Mitropolitul cobora din maşina de lux, proprietate personală.
Blestemul lui Laurenţiu Streza a sunat aşa, cu punct şi virgulă: ” Nu am de ce să nu mă folosesc de un bun, pe care l-am luat cinstit şi încă mai am de plată la el, pentru că cineva a vrut să câştige nişte bani, pe fotografia respectivă. Să-i dea Dumnezeu atâţia bani, câţi a câştigat…să-i înmulţească numai banii aia, cât i-a câstigat el pe…dar, în fine!”

  •  bolidul de lux al Mitropolitului, un Mercedes E350 4matic, are un preţ de pornire de 60 de mii de euro
  • salariul Mitropolitului Ardealului este de 5 mii de euro, pe lună

Deloc măgulitoarea reacţie a Mitropolitului s-a soldat, în cele din urmă, cu scuze prezentate în scris, din partea publicaţiei, nicidecum a Mitropolitului, că doar Înaltpreasfiinţia Sa a muncit, pe brânci, prin Mitropolie, pentru fiecare leu.

Despre Autor

Alecsandra

Posteaza un comentariu