DREPTURILE COPIILOR SE CÂŞTIGĂ LA TELEVIZOR

mama, fete, despartire

În România, când părinţii se bat pe fiinţele cărora le-au dat viaţă, grija statului sunt hârtiile. Munţi de documente, de cele mai multe ori acte cerute doar de dragul ca dosarul cu şină să fie mai gros ,care nu fac altceva decât să arunce responsabilităţile de la o instituţie la alta. Cine suferă? Copiii!

Am cunoscut-o astăzi pe Cristina. Medic stomatolog în Timişoara şi mama a trei fete. Povestea femeii poate fi tema unui roman. E ca un scenariu de film dar, în ţara noastră, e crunta realitate. De un an de zile Cristina nu şi-a văzut gemenle de doar patru ani. Deşi, în acte, deţine custodia lor. Tatăl lor natural, deşi locuieşte în acelaşi oraş le ţine departe de mama lor.

UN DIVOŢ CIVILIZAT, APOI O LOVITURĂ ÎN INIMĂ

Povestea a început în vara lui 2015. După un divorţ amiabil, la notar, după ce tatăl fetelor şi-a dat acordul scris ca ele să locuiască cu mama, dintr-o dată, într-o zi totul s-a schimbat. După o vacanţă petrecută alături de tatăl lor, fetele nu s-au mai întors acasă. De atunci, fiecare încercare a Cristinei de a-şi vedea fiicele a eşuat.

„După ce am văzut că au trecut şase săptămâni am început să-şi pun semne de întrebare. Când am realizat că fostul meu soţ nu are nicio intenţie de a-mi returna fetele am apelat la un executor judecătoresc, apoi încet, încet am urmat paşii ierarhici şi m-am adresat instituţiilor statului: Autorităţii Tutelare, Direcţiei de protecţie a Copilului. Amândouă aceste instituţii m-au întreptat spre Serviciul Public de Asistenţă Socială care mi-a preluat cazul şi în prezent îmi monitorizează relaţia, care nu există. Şi, pe cale de ordonanţă preşedenţială am solicitat şi eu returnarea fetiţelor.” Cristina Băleanu, mama gemenelor.

Dar până acum nu s-a întâmplat nimic. Instanţele o tot amână pe femeie şi dispun anchete sociale la domiciliul ei. Au fost făcute patru până în prezent şi toate au atestat că cele mici pot fi crescute fără probleme de mamă. Dar, la aceste hârtii s-a oprit totul. Funcţionari de prin Primărie sau Direcţia de Protecţie a Copilului o compătimesc pe Cristina. Nimeni însă nu-şi asumă funcţia deţinută pentru a rezolva un caz, din care cel mai mult suferă doi copii de patru ani.
Cristina a apelat azi la jurnalişti. A decis să-şi facă publică drama, poate aşa cineva îi va face dreptate.

„MARŞ DE AICI, CURVĂ!”

Tatăl gemenelor i-a jurat Cristinei că fetele nu vor mai fi niciodată alături de ea. Femeia vorbeşte chiar că a fost bătută în momentul în care a încercat să ajungă la gemene. Tot timpul, fostul soţ o tratează cu „Marş de aici, curvă!”
Oficial, omul motivează gestul lui în primul rând, că mama nu are condiţii bune pentru creşterea copilelor, apoi, arată cu degetul spre actualul soţ al femeii, care, spune el, ar fi arestat pentru trafic de droguri. Asta în condiţiile în care, chiar el este cercetat într-un dosar de consum de droguri. Cristina vorbeşte chiar de o influenţă mare a fostului soţ printre autorităţile din Timişoara. De asta,acum, a venit în Capitală, pentru a lupta în instanţele de aici, pentru fiicele ei.

Despre Autor

Comment(1)

  1. REPLY

    Chrinstine says

    I couldn’t resist commenting. Well written!

Posteaza un comentariu