YARD SALE: HAINE DE FIRMĂ, LA PREŢURI MICI

yard sale, târg, haine. vechituri, chilipiruri, ţinute, cumpărături

” Da, aşa suntem toate, cumpărăm ca nebunele şi tot ne plângem că nu avem cu ce să ne îmbrăcăm!”
E nebunie în jur. Haine de toate mărimile şi culorile, aruncate pe mese sau în valize. În jur, forfotă şi mai mare. În faţa oghinzilor , din încăperea îngustă,  femeile probează hainele, care le-au atras atenţia. E acel moment din an în care cine are prea multe ţinute în dulap, pe care poate că nu le-a purtat niciodată, le scoate la vânzare. Doritori se găsesc, pentru că rochiţele şi tricourile sunt ca noi, unele chiar cu etichetă, dar la preţuri nesemnificative. Cine vine la târg nu vrea să se îmbogăţească, ci să facă loc în dulap, pentru alte haine.

” Nu cred că l-am îmbrăcat nici măcar o dată. Mi-a plăcut când l-am văzut în magazin şi apoi am uitat de el.” Un sacou, nou-nouţ, atârnă pe un umeraş. E de firmă.  Nu mai are etichetă, dar se vede că nu a fost purtat. Costă 50 de lei, când în magazin e peste 300 de lei. La nici 200 de metri distanţ, pe un alt umeraş, tronează mândru un alt sacou care, cumpărat din magazin, costă 900 de euro. Aici, proprietara,  îl vinde cu 900 de lei. Nu are niciun defect. La Yard Sale nu se vând haine ponosite. Sunt doar obiecte de care propri

târg de haine

 

Târgul dedicat femeilor, unde însă am găsit şi bărbaţi care vând (iubiţii sau soţii doamnelor, care le ţin locul, în timpul în care ele caută prin lucrurile altora), e ascuns într-o grădină de vară, în buricul Capitalei.
După ce ai obosit de la atâta privit şi probat, te opreşti şi te răcoreşti, cu o limonadă.
Nu ai cum să te plictiseşti printre atâtea femei, toate cu zâmbetul pe buze, care discută aprins despre haine şi…bărbaţi.

 

Răbdare, multă răbdare!

Nu oricine găseşte ceva de cumpărat, la Yard Sale. Sfatul uni specialist, eu, în cazul de faţă, este să nu mergeţi la vânătoare de chilipiruri dacă nu sunteţi într-o dispoziţie relaxată . În mijlocul atâtor haine aruncate, claie peste grămadă, vă pierdeţi repede răbdarea.

târg de haine

Am intrat în grădina cu minuni într-o zi de duminică. Evident, nu singură. Prietenele mele s-au plimbat îndelung, prin mulţimea de vechituri cu etichete, şi au cumpărat câte ceva. Eu, după câteva minute, m-am aşezat pe unul dintre scaunde, cu o limonadă, nici prea acră, nici prea dulce, în faţă, şi am aşteptat deznodământul. Nu scriu doar că să vă arăt ce aţi pierdut. A fost doar o ediţie. Luna viitoare, târgul îşi deschide, din nou, porţile, pe 6 şi 7 august, iar taxa de participare, pentru cine vrea să vândă, este de 85 de lei.  Preţurile vor fi aceleaşi, hainele, poate puţin schimbate, că doar se vine toamna şi e bine să ne pregătim. Şi, încă ceva, nu uitaţi, niciodată rochiţele, sacourile, pantalonii, tricourile sau accesoriile nu sunt prea multe!  E un articol dedicat femeilor! Domnii nu ar fi prea încântaţi, mai ales de sfaturile de la final!

 

Despre Autor

Alecsandra

Posteaza un comentariu