OPERAȚIUNEA ” BAGAJUL DE VACANȚĂ”

vacanta, malta, bagaj

Da, e vară, plecăm în vacanță! Până aici, toate bune și frumoase! Am cumpărat bilete, am rezolvat cu locuința de vară, care nu e la țară, ci la 300 de metri de plajă, rămâne o singură problemă: bagajul. Și eu care credeam că alegerea destinației, va fi o provocare!

Nu e o glumă. Atunci când zbori cu low-cost și nu ai bagaj de cală, pentru că ar fi costat 70 de euro, când tot biletul a fost 100 de euro, apare o mare problemă. Există dimensiuni standard, dar noi, femeile, stăm prost și la capitolul aproximat și la măsurat. Ieri, în încercarea de a vedea dacă valiza se încadrează în standarde, am întors casa pe dos, ca să caut o ruletă.

dimensiuni, bagaj, valiza, vacanta

După jumătate de oră, de cotrobăit, prin toate cotloanele, am învins. Însă, asupra măsurătorii, nu sunt prea sigură. Să vă mai spun că, probabil, este prima dată când folosesc instrumentul de măsurat și că, pentru câteva secunde, nu am fost sigură care e gradația, după care trebuie să mă ghidez? Nu, e inutil! Acum, grav va fi mâine, în aeroport,  dacă angajații mă vor pune, fie să golesc valiza, fie să plătesc bilet la cală. Refuz însă să mă gândesc la asta. Să sperăm, că voi avea noroc.

Revenin însă la vacanță, anul acesta e între fete. Zece zile de stat la soare, de bălăceală și poate, cu puțin noroc, găsim în Malta și doi băieți care să ne facă vânt cu evantaie, din pene de păun. Visez la asta de ani de zile. Ce, în Malta e abolită sclavia? 🙂

Acum, să vorbim despre cele necesare într-un bagaj de vacanță. Și, pe principiul, nu faceți ca mine, dacă vreți să vă fie bine, vă povestesc, pașii pe care i-am urmat!

Cum nu se face un bagaj sau din seria femeile și alegerile lor

În primul rând, am învățat că hainele rulate ocupă mai puțin loc. M-am trezit de dimineață și am trecut la treabă. Am rulat și am tot rulat, până am făcut febră musculară și, apoi, mi-am dat seama că bagajul nu trebuie să aibă mai mult de 10 kilograme. Regulile astea te omoară, chiar și înainte de vacanță! Am desfăcut o parte din rochiile din bagaj și am rulat altele. Însă, tot e prea mult. Bine, bine și eu ce fac în vacanța de 10 zile, cu haine care-mi ajung pentru cinci? Companiile aeriene nu au învățat că e complicat pentru o femeie să facă selecție de ținute și să se încadreze în limite. Partea cu limitele e cea mai rea! Dar, nu am de ales!

  • bagajul de mână nu trebuie să cântărească mai mult de 10 kilograme
  • dimensiunile standard sunt de 55-40-20
  • nu aveți voie să luați lichide care să aibă mai mult de 100 de mililitri
  • fără obiecte ascuțite, pentru că o să le pierdeți la control

Să zicem totuși că am dus la capăt sarcina, deși nu sunt foarte mulțumită și, până mâine, probabil voi mai desface bagajul, de zici de ori.

vacanta, low-cost, bagajTotuși, o problemă rămâne nerezolvată, de fapt, două. Nu am loc pentru pălărie și nici pentru prosopul de plajă. Dar, am stabilit, încă de acum câteva zile, că facem o listă cu ce ne luăm la noi, în vacață. Ana s-a angajat că se ocupă. Cum încă nu am primit fotografia cu lista, mai am o speranță. Dar, până la urmă, ce mai contează ce avem în bagaj! Costumele de baie să nu lipsească, crema de plajă, am stabilit deja că o cumpărăm la destinație, pentru că la bagajele de mână e o problemă și cu lichidele, trebuie doar să nu ne lăsăm telefoanele mobile acasă, ca să putem face multe fotografii, pentru Facebook, evident și…cam atât. Soare să avem, că de restul ne ocupă noi.  Iar, ce nu ne iese anul acesta, o să ne iasă, anul viitor. Că, omul din greșeli învață!

 

Despre Autor

Alecsandra

Posteaza un comentariu